• امروز : چهارشنبه - ۲۹ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 9 - شوال - 1445
  • برابر با : Wednesday - 17 April - 2024
16

اساسنامه اصلاحی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران مصوب هیئت عمومی ۱/۸/۱۳۹۳ – کرمان

  • کد خبر : 25179
  • ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰

مقدمه : به منظور ایجاد هماهنگی در اجرای وظایف مربوط به کانونهای وکلای دادگستری ایران و نیل به اهداف مقرر در این اساسنامه ” اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران” که دراین اساسنامه اختصاراً اسکودا نامیده می شود ، به شرح ذیل تشکیل می گردد: ماده ۱ – اسکودا موسسه ای است غیرانتفاعی دارای شخصیت […]

مقدمه :

به منظور ایجاد هماهنگی در اجرای وظایف مربوط به کانونهای وکلای دادگستری ایران و نیل به اهداف مقرر در این اساسنامه ” اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران” که دراین اساسنامه اختصاراً اسکودا نامیده می شود ، به شرح ذیل تشکیل می گردد:

ماده ۱ – اسکودا موسسه ای است غیرانتفاعی دارای شخصیت حقوقی مستقل متشکل از کانونهای وکلای دادگستری به اسامی کانون وکلای دادگستری مرکز، کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، کانون وکلای دادگستری فارس کهکیلویه و بویراحمد ، کانون وکلای دادگستری اصفهان ، کانون وکلای دادگستری آذربایجان غربی، کانون وکلای دادگستری مازندران، کانون وکلای دادگستری خراسان، کانون وکلای دادگستری گیلان ، کانون وکلای دادگستری قزوین، کانون وکلای دادگستری خوزستان، کانون وکلای دادگستری کرمانشاه و ایلام ، کانون وکلای دادگستری همدان، کانون وکلای دادگستری قم، کانون وکلای دادگستری کردستان ، کانون وکلای دادگستری گلستان ، کانون وکلای دادگستری اردبیل ، کانون وکلای دادگستری استان مرکزی، کانون وکلای دادگستری بوشهر، کانون وکلای دادگستری زنجان ، کانون وکلای دادگستری لرستان، کانون وکلای دادگستری کرمان، کانون وکلای دادگستری البرز و کانون وکلای دادگستری چهارمحال و بختیاری به مدت نامحدود تشکیل میشود .

تبصره : کانونهای وکلای دادگستری که در آینده تأسیس گردند، با پذیرش این اساسنامه و پس از تقاضای عضویت و با تایید هیات عمومی عضو اسکودا خواهند شد.

ماده ۲ – تابعیت اسکودا ایرانی و مرکز آن شهر تهران است .

اهداف ، اختیارات و وظایف :
ماده ۳ – اهداف ، اختیارات و وظایف اسکودا عبارت است از :
الف – تلاش برای حفظ و حراست از استقلال نهاد وکالت
ب –ایجاد هماهنگی و رویه واحد در اجرای وظایف کانونهای وکلای دادگستری.
پ- تدوین ، تنقیح و پیشنهاد اصلاح و تغییر قوانین وکالت و سایر قوانین با توجه به شرایط و مقتضیات زمان و ارائه آن به مراجع ذیصلاح.
ت – ایجاد هماهنگی بین کانونهای عضو در ارتباط با قوای سه گانه .
ث – ارتقاء سطح دانش حقوقی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت و کوشش در همگام ساختن جامعه وکالت با دست آوردهای علمی و حقوقی روز .
ج – کوشش در جهت ایجاد و بهبود ساختار اداری واجرایی و آموزشی و مدیریتی یکسان در کانون ها با به کارگیری استانداردهای لازم
چ – انتشار نشریه و ایجاد پایگاه اطلاع رسانی .
ح – حمایت از حقوق صنفی و فردی وکلای دادگستری و کارآموزان وکالت.
خ – برقراری ارتباط با سازمانهای بین المللی وکلا و کانونهای وکلای دادگستری سایر کشورها ومجامع حقوقی بین المللی.
د – کوشش برای تحقق و تامین حقوق دفاعی شناخته شده اشخاص.
ذ – برگزاری آزمون ورودی کارآموزی وکالت با تفویض نمایندگی از سوی کانون ها

ماده ۴- سرمایه اسکودا ده میلیون ریال است که تماما و نقدا پرداخت شده است.

ارکان :

ماده ۵- ارکان اسکودا عبارتند از :
– هیات عمومی
– شورا ی اجرایی
-هیئت رئیسه
– بازرس

هیأت عمومی :

ماده ۶- هیات عمومی مرکب از اعضای اصلی و د رغیاب آنها اعضای علی البدل هیات های مدیره کانونهای وکلای دادگستری می باشد که حداقل سالی دوبار تشکیل جلسه میدهد و در هر جلسه ، هیات عمومی زمان و مکان جلسه بعدی را مشخص می کند. دعوت به تشکیل جلسه هیات عمومی همواره از طریق ارسال دعوتنامه به کانونهای مربوطه و با ذکر دستور جلسه با امضای رییس و در غیاب رییس با امضای یکی از نواب رئیس اتحادیه و با رعایت فاصله بیست روز از تاریخ تحویل دعوتنامه به پست یا ارسال نمابر و ایمیل به عمل خواهد آمد.

تبصره ۱: بنا به درخواست حداقل نصف کانونهای عضو و یا اکثریت اعضاء هیات عمومی اسکودا،می توان جلسات هیات عمومی را به طور فوق العاده تشکیل داد.

تبصره ۲: در صورتی که جلسه عادی هیات عمومی تشکیل شده باشد،اکثریت موضوع تبصره ۱ می توانند تصمیم به تبدیل فوری جلسه به جلسه فوق العاده و افزودن مطلب یا مطالبی به دستور، بگیرند. انحلال اتحادیه و تغییر و اصلاح اساسنامه و سلب عضویت اعضاء درصورتی قابل طرح و بحث و اتخاذ تصمیم خواهد بود که اکثریت های لازم مذکور در ماده ۷ اساسنامه حاصل باشد.

ماده ۷ – جلسات هیات عمومی با حضور اکثریت مطلق اعضاء رسمیت می یابد. جلسات توسط یک نفر رئیس ، دو نفر ناظر و یک منشی که از بین حاضرین با رای مخفی و اکثریت نسبی انتخاب می شوند اداره خواهد شد. اتخاذ تصمیم همواره با اکثریت مطلق آراء افراد حاضر خواهد بود مگر در مورد انتخاب هیات رئیسه اسکودا و بازرسان که در صورت عدم حصول این اکثریت در دور اول رای گیری، در دور دوم همان جلسه از بین حائزین اکثریت آراء به تعداد دو برابر مورد نیاز رأی گیری بعمل خواهد آمد و دارندگان بیشترین آراء در دور دوم منتخب سمت مذکور خواهند بود . در مورد انحلال اسکودا و تغییر و اصلاح اساسنامه و سلب عضویت اعضاء ، جلسات با حضور سه چهارم اعضاء تشکیل و با اکثریت چهار پنجم آراء افراد حاضر اتخاذ تصمیم می شود.

تبصره ۱ : اعمال حق رای منوط به پرداخت حق عضویت است به استثنای کانونهای جدید التاسیس که بلافاصله پس از پذیرش در اسکودا، در هیات عمومی شرکت می کنند.
تبصره ۲ – التزام و اجرای مصوبات اسکودا به همه کانون های عضو توصیه میشود و مصوبات آن درصورت تصویب در هیئت مدیره کانون ها ، در حکم مصوبات و نظامات کانون است.

ماده ۸- هر یک از اعضای اصلی هیات های مدیره کانونهای عضو در هیات عمومی یک رای و اعضای اصلی هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز دو رای دارند. درصورتی که هر یک از آنان نتوانند در جلسه هیات عمومی حاضر شوند یک نفر از اعضای علی البدل کانون متبوع فرد غایب با معرفی کانون به جای وی در هیات عمومی حضور خواهند یافت.

ماده ۹- وظایف هیات عمومی عبارت است از :

الف- تعیین خط مشی کلی و سیاست های اصلی اسکودا
ب- انتخاب هیات رئیسه و بازرسان اصلی و علی البدل اسکودا با رای مخفی برای مدت دوسال از بین کسانی که حداقل هشت سال تمام سابقه وکالت دادگستری دارند و همچنین عزل ایشان . انتخاب هیات رئیسه و بازرس بیش از دو دوره متوالی ممنوع است.

تبصره ۱- عزل هر یک از اعضاء هیئت رئیسه در صورت عدم کفایت ، به پیشنهاد دو سوم اعضاء شورای اجرایی وبا حضور سه چهارم اعضاء هیئت عمومی و رأی چهار پنجم افراد حاضردر هیئت عمومی امکان پذیر است. تفصیل این امر به موجب آیین کار خواهد بود.

تبصره۲ – نحوه برگزاری انتخابات وزمان و مکان به موجب آیین کار تعیین میشود.
پ – تعیین میزان حق عضویت اعضاء و تصویب بودجه، ترازنامه و صورت مالی اسکودا .
ت- پذیرش و سلب عضویت اعضا و تغییر و اصلاح اساسنامه و انحلال اسکودا.

شورای اجرایی:

ماده ۱۰- شورای اجرایی از اعضای هیات رییسه اسکودا و نمایندگان کانونهای عضو تشکیل می شود و اعضای آن عبارتند از سه نفر هیات رییسه ( رییس اسکودا و دو نفر نایب رییس اول و دوم به ترتیب تقدم آرا که هیات عمومی انتخاب می کند)، دو نفر نماینده از کانون مرکز و از هریک از سایر کانونها یک نماینده.
تبصره: با تاسیس هر کانون و پذیرش عضویت آن دراسکودا یک عضو به شورای اجرایی اضافه خواهد شد.

ماده ۱۱- مدت عضویت نمایندگان کانونها در شورای اجرایی دو سال است.

ماده ۱۲- اعضای شورای اجرایی باید حداقل دارای ۸ سال سابقه وکالت پایه یک یا ۴ سال وکالت و ۴ سال قضاوت باشند.

ماده ۱۳- در صورت استعفا یا عزل یا انعزال یا فوت نمایندگان کانونها درشورای اجرایی ، کانون مربوط نسبت به انتخاب عضو جدید و معرفی وی برای بقیه مدت اقدام خواهد کرد.

ماده ۱۴- عضویت و شرکت در جلسات شورای اجرایی قابل تفویض به غیر نیست مگر به رئیس کانون متبوع عضو شورای اجرائی. سه بار غیبت متوالی یا پنج بار غیبت متناوب در جلسات شورای اجرایی باعث انعزال عضو غایب خواهد شد.

ماده ۱۵- جلسات شورای اجرایی با حضور اکثریت اعضاء رسمیت می یابد و توسط رییس و در غیاب وی یکی از نواب رییس افتتاح و اداره خواهد شد. اتخاذ تصمیم در شورا با اکثریت آرا بوده و در صورت تساوی آراء ، رای عده ای که رییس جلسه جزء آنهاست معتبر خواهد بود.
تبصره – در صورتی که رئیس یا نواب رئیس نماینده کانون خود در شورای اجرایی هم باشند تنها یک رای دارند .

ماده ۱۶- جلسات شورای اجرایی به درخواست رییس اسکودا یا اکثریت اعضای شورای اجرایی با ارسال دعوتنامه کتبی از طریق نمابر ویا پست الکترونیکی با رعایت فاصله ده روز تشکیل خواهد شد و نسبت به کلیه امور اسکودا، به جز موضوعاتی که صرفاً در صلاحیت هیات عمومی است اتخاذ تصمیم خواهد کرد.

ماده ۱۷ – تصویب آیین نامه های اجرائی، مالی و تشکیلاتی مربوط به اسکودا و همچنین پیشنهاد دستور کار هیات عمومی بعهده شورای اجرایی است.

ماده ۱۸- چنانچه هیات عمومی در مواعد مقرر تشکیل نشود، شورای اجرایی به انجام وظایف خود طبق اساسنامه ادامه خواهد داد.

هیئت رئیسه :

ماده ۱۹ – رئیس اسکودا رئیس شورای اجرایی و نماینده قانونی اسکودا و مجری مصوبات هیئت عمومی و تصمیمات شورای اجرایی است .

تبصره – ترتیب و تقسیم کار هیئت رئیسه به موجب آیین کار خواهد بود

ماده ۲۰- اسناد مالی و تعهد آور اسکودا با امضاء رئیس ( و در غیاب وی با امضاء یکی از نواب رئیس ) و خزانه دار همراه با مهر اسکودا معتبر خواهد بود.

ماده ۲۱- خزانه دار به پیشنهاد رئیس اسکودا و تصویب اکثریت شورای اجرائی تعیین می شود.

ماده ۲۲ – رئیس اسکودا و نواب رئیس و نمایندگان کانونها در شورای اجرائی و بازرسان می توانند از خارج هیات عمومی و هیات های مدیره کانونها انتخاب شوند.

ماده ۲۳ – در صورت استعفا یا عزل یا فوت یا معذوریت دیگر هر یک از اعضای هیات رئیسه اسکودا، هیات عمومی در اولین همایش یا جلسه فوق العاده حسب مورد نسبت به انتخاب عضو جدید برای باقی مانده دوره ویا اتخاذ تصمیم اقدام خواهد کرد. درصورت معذوریت رئیس ، کلیه وظایف و اختیارات وی تا انتخاب رئیس جدید بعهده نایب رئیس اول می باشد .
تبصره – بین نواب رئیس ، کسی که دارای رأی بالاتر باشد نایب رئیس اول خواهد بود.

سال مالی و امور مالی:

ماده ۲۴ – سال مالی اسکودا از اول فروردین ماه تا پایان اسفند ماه همان سال خواهد بود.

ماده ۲۵ – منابع مالی اسکودا عبارت اند از :
-حق عضویت سالانه هر یک از کانونهای وکلا طبق مصوبه هیات عمومی اسکودا.
-هدایا و کمک های مالی مستمر و یا ادواری همکاران و کانونها.
– درآمدهای حاصل از فروش مجلات و نشریات و شهریه کلاس های آموزشی.
– درآمدهای اتفاقی اسکودا.
تبصره ۱ – اعضای اسکودا و هیئت رئیسه و بازرس و نمایندگان شورای اجرایی حق برداشت یا تخصیص هیچگونه وجه یا مالی اعم از سرمایه یا سود عملکرد آن را ندارند.
تبصره ۲- انجام هر گونه معامله توسط هیات رییسه و بازرسان و اعضای شورای اجرایی با اسکودا ممنوع است .
تبصره ۳ – در صورت انحلال اسکودا کمیته ای مرکب از روسای کانونهای عضو در مورد اموال اسکودا تصمیم گیری خواهد کرد.
تبصره ۴ – در صورت اخراج اعضا از اسکودا هیچ سهمی از اموال اسکودا به عضو اخراج شده تعلق نخواهد گرفت .

بازرس:

ماده ۲۶ – وظایف بازرس اسکودا عبارت است از :
الف – اظهار نظر درباره صحت و درستی صورت دارایی اسکودا و صورت حساب دروه عملکرد شورای اجرایی.
ب- اظهار نظر در خصوص صحت مطالب و اطلاعاتی که از طرف شورای اجرایی در اختیار هیات عمومی گذاشته می شود.
پ – نظارت و اظهار نظر در خصوص نحوه اجرای مصوبات هیات عمومی و شورای اجرایی دراسکودا .
ت – بررسی و ارزیابی میزان تحقق اهداف اسکودا
تبصره – بازرس مکلف به ارائه گزارش دوره ای شش ماهه به هیئت عمومی در تمام موارد فوق است .
ث – حضور در جلسات شورای اجرایی و هیئت عمومی بدون داشتن حق رای .
تبصره – بازرس نباید همزمان نماینده کانون خود در شورای اجرایی باشد

ماده ۲۷ – بازرس برای انجام وظایف خود مجاز خواهد بود هر گونه رسیدگی و بازرسی لازم را انجام داده و اسناد و اطلاعات مربوط به اسکودا را مطالبه کرده و مورد رسیدگی قرار دهد و حسب مورد نتیجه رسیدگی را د راظهارنظر خود منعکس نماید.

ماده ۲۸ – این اساسنامه مشتمل بر بیست و هشت ماده و ۱۷ تبصره در تاریخ ۱/۸/۱۳۹۳ در شهر کرمان به تصویب هیات عمومی اسکودا رسید و جایگزین اساسنامه قبلی گردید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
لینک کوتاه : https://scoda.org/?p=25179
  • 1721 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای اساسنامه اصلاحی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران مصوب هیئت عمومی ۱/۸/۱۳۹۳ – کرمان بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0

دیدگاهها بسته است.

تماس باما